گردان 217 عاشورا


خبرگزاری آی.پی.اس در گزارشی با گردآوری چند نقل قول از مسئولان ارشد آمریکایی ادعا کرد زمان حمله نظامی به ایران فرا رسیده است و کنگره امریکا باید مجوز جنگ علیه ایران را تصویب کند.


به گزارش اشراف ، این خبرگزاری می نویسد: " رهبری و مسئولیت ابتکار در سیاست خارجی"(FPI)، نام پروژه ‌ای است که به عنوان جانشین پروژه "قرن جدید آمریکایی "(PANC) در نظر گرفته شده است و نقش مهمی در حمایت و پشتیانی از تغییر رژیم در عراق در اواخر دهه 1990 بازی کرد و پس از آن طلایه دار مبارزه عمومی در حمله به این کشور بعد از حملات 11 سپتامبر شد.

گزارش اشراف حاکی است در ستون سردبیری هفته نامه ویکلی استاندارد، ویلیام کریستول سردبیر آن از بنیانگذاران pnac و fpi به طرح ترور منتسب به ایران پرداخت و در مورد اقدام نظامی نظامی علیه تهران مطلبی نوشت.

وی در این ستون نوشت: ما می‌توانیم به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حمله کنیم و آنها را تضعیف کنیم و حتی  می‌توانیم به برنامه هسته‌ای ایران ضربه بزنیم و آن را به عقب برانیم.

وی اضافه کرد: کنگره باید مجوز استفاده از نیروی نظامی علیه ایران را که مسئول حمله به نیروهای آمریکایی در عراق و افغانستان است، و از اقدامات تروریستی حمایت می‌کند و دارای برنامه هسته‌ای غیر شفاف است را تصویب کند.

مشاور کریستول جمی فلای مدیر اجرایی fpi است. جمی فلای به خاطر ارائه مشاوره به رونالد ریگان و بیل کلینتون در حمله به لیبی در سال 1986 و عراق در سال 1993 و مقابله با طرح‌های تروریستی علیه آمریکا توسط اوباما نیز به خدمت گرفته شد.

فلای که در زمان جورج بوش  در شورای امنیت ملی و پنتاگون خدمت می‌کرد نوشت: اکنون زمان آن رسیده است که اوباما نیز به منظور مقابله با کسانی که آمریکایی‌ها را ترور می‌کنند و منافع ملی ما را تهدید می‌کنند پا جای پای همتایان پیشین خود بگذارد.

وی همچینین نوشت: در مورد ایران دیپلماسی دیگر جواب نمی‌دهد اکنون زمان اقدام نظامی علیه حکومت ایران به خاطر حمایت از اقدامات تروریستی و برنامه هسته‌ای‌اش فرا رسیده است.

این درخواست توسط fpi‌ مطرح شد و توسط دیگر حامیان جنگ از قبیل جان بولتون سفیر آمریکا در سازمان ملل و روئل مارک گرخت از نئو محافظه کاران بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها که از جنگ عراق نیر حمایت کرده بودند، به خاطر اتهام به ایران در طرح ترور سفیر عربستان، تکرار شد.

به گزارش اشراف و بنا به ادعای دولت آمریکا طرح ترور عال الجبیری در تهران و توسط مقامات تراز اول ایران طراحی شده بود.

سوالی که کارشناسان مطرح می‌کنند این است که اگر این طرح واقعی است چگونه مجوز مقامات رده بالا را کسب کرده است؟

واکنش‌ها در میان تقریبا تمامی متخصصان از جمله کارکنان سابق دولت و کارکنان سابق سرویس‌های اطلاعاتی در زمینه ترور سفیر عربستان در خاک آمریکا با شک و تردید همراه است.

"ولی نصر" تحلیلگر پیشین اندیشکده بروکینگز نوشت: اگر این قضیه درست باشد نشان از یک لغزش تاریخی در قضاوت در تهران است و این ماجراجویی‌های بی پروایانه به عنوان اشتباهات بزرگ رژیم ایران تلقی می‌شود و قدرتش را فاش خواهد کرد.

متخصصان ضد تروریسم در مورد نیروی قدس ایران، واحد نخبگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که متهم به طراحی این ترور شده است آگاهی دارند و این مساله تردید را بیشتر می‌کند که چگونه نیروی قدس برای انجام این ترور به یک فروشنده ماشین ایرانی آمریکایی تبار که چندان مورد آزمایش قرار نگرفته برای تماس با یک عضو کارتل مواد مخدر در مکزیک و ترتیب ترور تکیه می‌کند.

روبرت بئر افسر سابق سیا در امور خاورمیانه نیز این ادعا را افتضاح نمایشی هالیوود خواند.

او در سایت مجله تایم نوشت: هیچکدام از این اتهامات مهارت منحصر بفرد ایران در ترور را نشان نمی‌دهد.

چرا آنها باید در زمینی این شرایط را ایجاد کنند که به جای تکیه به نیروهای خود به نیروهایی تکیه کنند هیچکدام از آنها تست نشده، آموزش ندیده، کنترل نشده و راهنمایی نشده اند؟

سرهنگ پات لانگ افسر سابق سیا در امور خاورنزدیک و آسیای جنوبی نوشت:

این قبیل شک و تردیدات به هرحال دولت، نمایندگان و جنگ طلبان از ادعای حمله به ایران منصرف نمی‌کند.

اوباما روز پنج شنبه اظهار داشت که تحریم‌های شدیدتری را علیه ایران به همراه متحدینش و همچنین در شورای امنیت تصویب خواهد کرد و وزارت خزانه داری نیز اعلام کرده است که بانک مرکزی ایران را در فهرست سیاه قرار خواهد داد. حرکتی که نمایندگان تندرو کنگره به ویژه نمایندگان نزدیک به لابی اسرائیل بسیار از آن لذت خواهند برد.

گرخت هنگامی که در موسسه امریکن اینترپرایز بود از حامیان سرسخت حمله به عراق بود. وی در ستون سردبیری روزنامه وال استریت ژورنال در روز جمعه نوشت: تحریم‌های بیشتر ایده بدی نیست اما آنها ایران را نمی‌ترساند. کاخ سفید باید به ایران پاسخ نظامی قاطعی دهد.

آندرو مک کارتی نیز می‌گوید: سه دهه مبارزه سیاسی هیچ نتیجه‌ای نداشته است پاسخ به ایران باید نظامی باشد.

اما درخواست fpi برای اقدام نظامی علیه ایران که در روز دوشنبه ارائه شد بیشتر مورد توجه است چرا که سه نفر از 4نفر این گروه از جمله اریک ادلمن، رابرت کگان و دان سنور از مشاوران میت رامنی هستند که کاندیدای اصلی جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 است.

کگان نیز مانند کریستول از بنیانگذاران pnac و fpi است و هردو از طرفداران اصلی حمله به عراق بودند. سنور از مقامات ارشد نظامی آمریکا در عراق بعد از حمله به این کشور بود، ادلمن در آن زمان سفیر آمریکا در ترکیه بود و از حمله به عراق حمایت کرد و پس از آن به عنوان معاون سیاستگذاری رامسفلد به وزارت دفاع منتقل شد.

به ادعای این خبرگزاری غربی، اگر چه رامنی تا امروز در مورد چگونگی واکنش به طرح ترور ایران پاسخ نداده است اما اغلب مشاورانش، هم از جنگ عراق حمایت کردند و هم به استفاده از اقدام نظامی علیه ایران تاکید دارند.





قالب وبلاگ